Начало
За компанията

Произходът на марката Woods of Windsor  идва от малка аптека, намираща се в сянката на Уиндзор, отворена през 1770 г. Тази местна аптека обслужвала не само жителите на Уиндзор, но и кралското семейство и посетителите на замъка.

През 1970 г. Роджър и Кейтлийн Ноулс придобили западналата аптека, позната по това време като аптека Уудс. Докато почиствали наследените остатъци, трупани от предишното ръководство в продължение на два века, те открили безценно находище от стари рецепти и книги с рецепти и медицински артефакти, които датирали от откриването на бизнеса. Много от книгите съдържали рецепти за парфюмерийни продукти, които били пряко свързани с търговията на аптеката, т.к.местните жители ги купували през годините. Тази тясна връзка накарала Роджър и Кейтлийн да създадат серия от парфюмерийни и тоалетни артикули, използвайки тези оригиналните рецепти.

През 1971 г., те успешно лансирали красива серия от парфюмерийни продукти, в т.ч. потпури (стъкленици със сушени цветя, билки и плодове) и порцеланови освежители за помещения, като използвали лавандулов цвят и розови пъпки, вдъхновени от оригиналните рецептури, представени по начин, отразяващ исторически средата, в която били създадени. Те продавали серията от малък магазин, в задната част на помещенията, която преди това била използвана като склад. През 1974 г. те вече продавали своите продукти на големи търговци на дребно и търговски магазини като Harrods и Liberty's.

През 1976 г. Woods of Windsor лансирал своя първи търговски аромат за помещения - „Parfum d'ambience", а през 1978 г.- своите първи листове за гардероб.

През 1850 г. гравюрата на замъка Уиндзор била използвана като лого на опаковките, за да подсили наследството на марката. През 1983 г. Woods of Windsor печели наградата за Износител от НВ Кралицата.

Парфюмерийният бизнес вървял много добре, затова семейство Ноулс решили да продадат аптеката и да се съсредоточат основно в разрастването му. Те задържали малкия парфюмериен магазин и сградата за търговски цели. През 1984 г. отново придобили аптеката и я превърнали в много стилен магазин на Woods of Windsor, който предлагал висококачествени продукти за баня, тяло и дома. От 1985 г. продуктите на Woods of Windsor се изнасят в над 40 страни в цял свят, а през 1989 г. печелят повторно наградата за Износител от НВ Кралицата. След като постигат изключителен успех през 90-те години и бизнесът достига до изключителни обеми в годишните продажби, семейство Ноулс го продават през 2000 г.

През пролетта на 2013 г. Woods of Windsor релансира своите ароматни серии за баня, тяло и дома с елегантни опаковки, които отразят същността на марката; новият по-голям размер на опаковките предлагат допълнителна стойност на потребителите. Добавени са и три нови, модерни аромата към порфолиото с ключови аромати.

А оригиналният магазин в Уиндзор все още е фирмен магазин и днес, и там са представени новите продуктови линии на Woods of Windsor.

© 2023 Intelfarm.com All rights reserved